سفارش تبلیغ
صبا ویژن

من در ارتباط با فوتبال سطح جهانی، برای داوری و داورها احترام بسیار زیادی قائلم. معتقدم داورها بسیار به ندرت دچار اشتباه می‌شوند. معتقدم آن‌ها به جز موارد استثنایی بسیار با کفایت هستند. معتقدم آن‌ها با دقت و وسواس زیادی برای این کار انتخاب شده‌اند. بماند که نظر من در مورد بسیاری عرصه‌ها در کشورهای پیشرفته همین است. یعنی فکر می‌کنم در کشورهای پیشرفته غالباً افراد با کفایت و کارآمد مناصب مهم را بر عهده می‌گیرند.

به هر حال به عنوان مثال وقتی در یک مسابقه‌ی فوتبال سطح جهانی، داوری یک تصمیم جنجالی اتخاذ می‌کند، تصمیمی که مثلاً بر خلاف نظر گزارشگر مسابقه است، من قبل از تماشای تصویر آهسته، بی برو برگرد نظر داور را ارجح می‌دانم و با این فرض که داور هرگز اشتباه نمی‌کند، تصویر آهسته را می‌بینم.

البته امروزه با استفاده از کمک داور ویدیویی، ممکن است برخی نظرات داورها نقض شود؛ اما باید توجه داشت که تصمیمات این کمک داورها در صورت نقض نظر داور، معمولاً فوق العاده سختگیرانه هستند. باید توجه داشت که کمک داور ویدیویی به دلیل همین سختگیری نتوانسته رضایت فوتبالیست‌ها را جلب کند.

از همین رو مثلاً در بازی آلمان و اسپانیا در یورو 24، وقتی در اوایل بازی به دلیل خطای ظاهراً شدید تونی کروس از آلمان روی پدری از اسپانیا به کروس کارت زرد داده نشد، و این، گزارشگر را متعجب کرد و حتی من هم با تعجب احساس کردم داور اشتباه کرده، حرکت آهسته باز هم نظر داور را تأیید می‌کرد. در حرکت آهسته معلوم بود کروس صرفاً برای دفع توپ تکل زده و حتی به توپ هم ضربه زده و این فرم تکل زدن، شگرد کروس است. به هر حال مربیان اسپانیایی به صحنه اعتراض داشتند؛ اما حق با داور بود. هر چند بازیکن اسپانیا با وانمود کردن به مصدومیت مسابقه را ترک کرد.

در مورد این اتفاق، حقیقت این بود که اسپانیایی‌ها از همان ابتدای بازی در انتظار یک برخورد شدید بودند تا در ادامه‌ی آن تظاهر به مصدومیت و درد کشیدن کنند و بدین ترتیب حس درد را به طرف آلمانی یادآوری کنند. آن‌ها می‌دانستند آلمان قصد باخت دارد و می‌خواستند با به خود پیچیدن در نتیجه‌ی یک مصدومیت ساختگی، دردناک بودن این باخت را برای آلمان برجسته کنند. وگرنه مصدومیت و باندپیچی پای بازیکن اسپانیا، ساختگی بود. احتمال می‌دهم او در مقابل تکل کروس، عمداً طوری گارد گرفت که برخورد صورت گرفته شدید به نظر برسد.

به هر حال در همین مسابقه یک اتفاق داوری به مراتب مهم‌تر روی داد. این اتفاق مربوط به خطای هند بازیکن اسپانیا در نیمه‌ی دوم وقت اضافه بود. چیزی که شاید جنجالی‌ترین صحنه‌ی داوری کل تورنمنت بود. موضوع از این قرار بود که یک بازیکن آلمان شوتی را روانه‌ی دروازه کرد که در بین راه و در محوطه‌ی جریمه‌ی اسپانیا، به دست بازیکن اسپانیا برخورد کرد. دست بازیکن اسپانیا باز بود؛ مسیر توپ کاملاً تغییر کرد؛ فشار دست بازیکن روی توپ مشهود بود؛ با این حال داور پنالتی نگرفت. و بدتر از آن حتی حاضر به بازبینی صحنه از طریق وی‌ای‌آر هم نشد.

گفتم که داورها در این سطح به ندرت اشتباه می‌کنند. در این مورد اما تصمیم داور غیر قابل پذیرش بود. هر فرد ناآشنا با فوتبال هم این را درک می‌کرد. چه اتفاقی افتاده بود؟ داور، آنتونی تیلور از انگلستان، داور زبده و مشهوری است. اما این اشتباه واضح که همه‌ی دنیا متوجه آن شدند، چگونه از او سر زد؟

من نتوانستم فیلم کامل بازی را در اینترنت پیدا کنم و با تماشای آن از روحیات داور و بازیکنان حین وقوع این صحنه اطلاع پیدا کنم. اما من یک فرض دارم: یک داور هرگز اشتباه نمی‌کند. در ضمن یک داور به بزرگی آنتونی تیلور، آن هم در چنین مسابقات معتبری هرگز اشتباه نمی‌کند. در نتیجه احتمالاً به من حق می‌دهید که این اشتباه را عمدی قلمداد کنم. آن هم در شرایطی که داور تصمیم به بازبینی صحنه هم نگرفت. بله، این یک اشتباه عمدی از سوی داور بود.

به هر حال آلمان قصد نداشت بازی را ببرد و حتی اگر به گل می‌رسید، باز هم زمینه‌ی برد اسپانیا را فراهم می‌کرد. با وجود همه‌ی این ادله، سؤال این است که حکومت با چه توجیهی چنین اشتباه داوری سهمگینی را در چنین مسابقه‌ی مهمی، ترتیب داد. آیا آن‌ها قصد دارند تسلطشان را بر اوضاع کنونی جهان نشان دهند و وانمود کنند که از تبعات چنین اشتباهاتی در بین افکار عمومی هیچ هراسی ندارند؟

به هر حال اتفاق عجیبی بود. من در پایان یک بار دیگر پیشاپیش قهرمانی اسپانیا را به هواداران آن تبریک می‌گویم.


نوشته شده در  شنبه 103/4/23ساعت  5:9 عصر  توسط ع. افگار 
  نظرات دیگران()


لیست کل یادداشت های این وبلاگ
درندگی
فهمیدگی
نان و دلقک
سنگ پای ازغد
لانه نه، آن جا سگدانی بود
[عناوین آرشیوشده]